Κοινοποίηση:

Ήρθε η ώρα για μία δυνατή αποτοξίνωση μετά τις γιορτές

Αφού αποχαιρετήσαμε την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ήρθε η ώρα για μία σοβαρή αποτοξίνωση από την Fitnessweek!

Ήρθε η ώρα για μία δυνατή αποτοξίνωση μετά τις γιορτές

Αφού αποχαιρετήσαμε την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, περνώντας από τα Θεοφάνεια και τους ποικίλους Ιωάννηδες φίλους μας και όλα αυτά τα τραπέζια που τα συνοδεύουν... ήρθε η ώρα για μία σοβαρή αποτοξίνωση από την Fitnessweek!

Αποφεύγουμε γενικά τις τροφές πλούσιες σε θερμίδες, λιπαρά και αλάτι, επίσης προσπαθούμε να μειώσουμε την κατανάλωση μας σε γλυκά και αλκοόλ. Όλα τα παραπάνω θα συνεισφέρουν στο να μειωθεί το σωματικό μας βάρος, αλλά επίσης θα ανακουφίσουν και το αίσθημα δυσφορίας το οποίο μας ακολουθεί από τις γιορτές.

Για να δούμε πώς θα αλλάξουμε όμως τον μεταβολισμό μας σε βάθος χρόνου.

Μπορεί να ακούγεται δύσκολο, αλλά στην πραγματικότητα είναι απλό. Απαιτεί μόνο λίγη οργάνωση από μέρους σας. Επιλογή τροφών, ισορροπία στην κατανάλωση τροφίμων, άθληση, ύπνος, ενυδάτωση, υδατάνθρακες, προβιοτικά και Ω-3 λιπαρά, είναι μερικές από τις λέξεις κλειδιά που θα σας αλλάξουν τη ζωή... μέχρι τις επόμενες γιορτές!

Θαυματουργές τροφές για να μπουστάρετε τον μεταβολισμό σας

Κι όμως υπάρχουν! Μία από αυτές είναι το λάδι καρύδας. Παρακινεί τον μεταβολισμό στο να δουλέψει, καίγοντας έτσι 3 φορές παραπάνω θερμίδες και αυτό μέχρι και για 6 ώρες από το τελευταίο σας γεύμα. Επίσης, το λάδι καρύδας διαθέτει κι άλλα προτερήματα για την υγεία σας. Βελτιώνει κυρίως την λειτουργία του θυρεοιδούς.

Τα ψάρια με Ω-3

Τα λιπαρά ψάρια συνεισφέρουν στην αύξηση του μεταβολισμού. Το σώμα μας δεν αποθηκεύει τα λιπαρά αυτών των ψαριών, παρά διατηρεί μόνο όσα χρειάζεται για τη καλή του λειτουργία. Αγαπάμε σολομό στη σχάρα!

Τα σπόρια

Τα σπόρια σουσαμιού, καλαμποκιού, ο λιναρόσπορος, ο παπαρουνόσπορος... είναι μερικά μόνο από τα σπόρια τα οποία μπορείτε να καταναλώσετε. Λειτουργούν σαν υποκατάστατο της σοκολάτας και των μπισκότων. Μερικές μελέτες δείχνουν επίσης πως ο κολοκυθόσπορος βοηθάει στον σωστό ύπνο, καθώς και στη βελτίωση του μεταβολισμού.

Το τσάι και ο καφές

Εάν καταναλώνετε το τσάι σας ή τον καφέ σας δίχως ζάχαρη, δεν θα πάρετε θερμίδες από αυτά. Η καφεϊνη που περιέχουν επιταχύνει τον μεταβολισμό σας.

Αύξηση προτεϊνών

Προτιμούμε τις «καλές» πρωτεϊνες, οι οποίες έχουν υψηλά επίπεδα αμινοξέων και σχεδόν καθόλου λιπαρά. Παράδειγμα τα λευκά κρέατα και το ψάρι. Μην ξεχνάτε τα αυγά.

Άθληση

Εάν σας δίνεται η δυνατότητα αυτή, κάντε 30 μέ 45 λεπτά γυμναστική 3 φορές την εβδομάδα. Εναλλάσσετε την εντομη άσκηση με στιγμές πιο ήπιας άσκησης κατά τη διάρκεια του συνολικού χρόνου που θα διαθέσετε στην γυμναστική σας, για καλύτερα αποτελέσματα.

Συχνά γεύματα

Είναι φυσικό αντανακλαστικό του σώματός μας: όσα λιγότερα καύσιμα του παρέχουμε, τόσες περισσότερες οικονομίες θα κάνει... Κάνοντας περισσότερα γεύματα, ο μεταβολισμός σας θα ενισχυθεί και θα επιταχυνθεί η λειτουργία του. Ιδανικά 4 με 5 γεύματα ημερήσια, για να έχετε περισσότερη ενέργεια και να μην αποθηκεύετε ότι έχετε καταναλώσει.

Ύπνος

Κι όμως ο ύπνος είναι απαραίτητο συστατικό στη καλή λειτουργία του ματαβολισμού. & με 8 ώρες ύπνου, κατά μέσο όρο, επιτρέπουν στον οργανισμό σας να αναζοωγονηθεί σωστά, πράγμα που θα τονώσει τον μεταβολισμό σας.

 

Όλα τα παραπάνω αποτελούν γενικές συμβουλές οι οποίες βεβαίως μπορούν να συνδυαστούν με ειδικά tips ανάλογα με την περίπτωση του καθενός, τον τρόπο ζωής του, λαο εργασίας του, καθώς και με την ολοκληρωμένη εικόνα της υγείας του.

 

Εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής

Σας προτρέπουμε να επικοινωνήσετε μαζί μας εάν επιθυμείτε εξατομικευμένη διατροφή για καλύτερα αποτελέσματα σε βάθος χρόνου!