Κοινοποίηση:

Tο “διατροφολογικό δίχτυ ασφαλείας” της #fitnessweek – σε Χριστουγεννιάτικη έκδοση!

Απόλαυσε τις γιορτές και τα γεύματα με οικογένεια και φίλους, χάρη στο διατροφολογικό δίχτυ ασφαλείαςτης #fitnessweek!

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με γλυκίσματα

Απόλαυσε τις γιορτές και τα γεύματα με οικογένεια και φίλους, χάρη στο διατροφολογικό δίχτυ ασφαλείαςτης #fitnessweek!

Είναι η εποχή εκείνη της χρονιάς που ό,τι και να συναντήσουμε στα κοινωνικά δίκτυα, όποιο περιοδικό και να διαβάσουμε, όποια τηλεοπτική εκπομπή και να αποπειραθούμε να παρακολουθήσουμε.... θα μας θυμίσουν πως... έρχονται Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, τα Φώτα... και γενικά γιορτές μέχρι και τα μισά του Γενάρη.

Μετάφραση, κοντά ένας μήνας γεμάτος φαγητό, γλυκά, απαγορευμένα ποτά, τα πάντα στο “repeat” σε όλα τα σπίτια των αγαπημένων μας, πολύ συχνά όλη μέρα και κάθε μέρα.

Δεν θέλαμε να σας γράψουμε άλλο ένα άρθρο-δωδεκάλογο των κανόνων καλής διατροφής για να αποφύγετε να πάρετε πολλά κιλάΆλλωστε τα μέλη μας γνωρίζουν καλά τις ιδιαιτερότητες της διατροφής που πρέπει να ακολουθήσουν. Ο καθένας τους ανάλογα με την περίπτωση του. Ούτε και σκοπός μας ήταν να γράψουμε για τα μή-μέλη μας, τον εξορκιστή του μελομακάρονου!

Όμως υπάρχουν σίγουρα μερικά tips τα οποία μπορούμε να μοιραστούμε μαζί σας!

Προσπαθήστε να κάνετε αερόβια άσκηση ανάμεσα σε όλα τα γεύματα σας. Η πιο απλή μορφή της είναι το περπάτημα. Θα σας επιτρέψει να μην αποθηκεύσετε όλες τις θερμίδες από το προηγούμενο σας γεύμα, καθώς επίσης θα συνδράμει στη παραγωγή σεροτονίνης! Ναι, με απλά λόγια θα σας ανεβάσει τη ψυχολογία. Επίσης, συνιστούμε να καταναλώνετε πολύ νερό, κιαυτό μετά το φαγητό για να μην εμποδίσετε την σωστή πέψη του.

Χριστουγεννιάτικο δείπνο

Γνωρίζουμε πως τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες, είναι συνήθως... μία πολαπλασιαζόμενη μπουκιά αμαρτιάς”, αλλά προσπαθήστε να τρώτε τους υδατάνθρακες και τα γλυκά τις πιο πρωινές ώρες. Όταν δεν μπορείτε να τα αποφύγετε τις πιο βραδινές ώρες, μην πάτε για... ύπνο αμέσως!

Τα ελεύθερα γεύματαείναι τα γεύματα που μας χαροποιούν και δεν είναι περιορισμένα για διατροφολογικούς λόγους. Θυμηθείτε πως τα ελεύθερα γεύματαεπιτρέπονται λοιπόν όλες τις εποχές του χρόνου για να μας επιτρέψουν να αντέξουμε. Σκεφτείτε και δείτε τα γιορτινά γεύματα σαν... περισσότερα ελεύθερα γεύματα, δηλαδή σαν μία παρένθεση στο πρόγραμμα σας.

Όταν είστε η οικοδέσποινα ή ο οικοδεσπότης και έχετε την επιλογή των γιορτινών μενού, προτιμήστε κάποιες τεχνικές μαγειρικής οι οποίες και θα επιτρέψουν να δημιουργήσετε γευστικά φαγητά με λιγότερες θερμίδες! Αντικαθιστούμε την λευκή ζάχαρη στα γλυκά με μέλι, δεν τσιγαρίζουμε τα κρέατα τα οποία προτιμάμε λευκά- μειώνουμε τις ποσότητες αλατιού, προσθέτουμε το λάδι στο τέλος του μαγειρέματος και επιλέγουμε να προσφέρουμε λευκά ποτά.

Το διατροφολογικό δίχτυ ασφαλείας με υπογραφή #fitnessweek δεν είναι τόσο μία λίστα με απαγορευτικά, όσο οι μηχανισμοί που έχετε αποκτήσει ο καθένας σας ξεχωριστά και ανάλογα με την περίπτωση σας, για να διατηρήσετε την καλύτερη σας φόρμα.

Σας ευχόμαστε χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα!